117342846_10207457754398998_8049615216490110792_n

Crowdfunding ‘Gedreven door het leven naar het UZ Gent’

“Gedreven door het leven”

Deze quote las ik toen ik voor het eerst het kankerinstituut van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven binnenliep. Op de een of andere manier heeft dit mij direct geraakt en vertrouwen gegeven. Samen streven wij hetzelfde doel na. Samen gaan wij voor het uiterste. Dat geeft houvast. Inmiddels ben ik dankbaar voor de artsen en zorgverleners van het Amphia Breda en Catharina Eindhoven om ons heen. Met de druk die er op de zorg ligt, waren zij er. Altijd. Op elk moment.

In overleg met de artsen heb ik een afspraak gehad in het UZ Gent met professor Willaert en heb ik een positieve indicatie gekregen voor een zogenaamde PIPAC behandeling. In Nederland is het nog in onderzoek en daarmee in de reguliere zorg voor mijn ziekte niet toegestaan, maar in België wel. Door middel van een kijkoperatie worden de tumoren waar ze bij kunnen rechtstreeks onder druk beneveld met chemo. Het zullen in maximaal 5 operaties zijn met een tussenpoos van 6 weken. Gedurende dit traject zal mijn chemo & immuun behandeling in Nederland gewoon doorlopen. Een zeer intensief en zwaar traject. Deze behandeling biedt de kans om enerzijds de ziekte verder terug te dringen en voor even te stabiliseren en anderzijds om een situatie te creëren waarin wellicht een operatie weer in zicht komt. De uitkomst is gezien het feit dat de behandeling nieuw is onzeker. In ieder geval waardevol. Net als de onderzoeken waarin ik mij in Nederland voor ter beschikking heb gesteld. Is het niet voor mij dan hopelijk voor patiënten in de toekomst. Voor nu is de PIPAC voor mij een kans op verder leven. Samen.

Crowdfunding: waarom en het doel ‘verder leven’

Nu is het tijd om de volgende drempel over te stappen. Tijd voor crowdfunding. Na ruim een jaar als ondernemer geen omzet/inkomen en met de lange intensieve behandeling die nog in het verschiet ligt, tijd om ‘anders te gaan denken en doen’. Thuis is de (financiële) situatie nog enigszins onder controle, maar met het traject wat er aan komt, is het wel plannen en vooruitdenken. Onzekerheid over hoe de toekomst er uit ziet. Nu blijkt dat de behandeling in België niet gedekt wordt door de verzekering, hebben wij daarom moeten besluiten deze actie te starten.

Zoals het hele traject afgelopen jaar is gelopen, is dit ook weer stap voor stap. Elke PIPAC behandeling afzonderlijk kost circa 5000 EUR. Ambitie is om 5 behandelingen te ondergaan en te funden. Een bedrag van 25.000 EUR. Dat is slikken en voelt erg raar om zo te delen. Iets vragen zonder een directe tegenprestatie. Slecht enorm veel dankbaarheid. Maar het is op dit moment een noodzaak en kans. De enige kans op verder leven. Samen. Daar gaan wij voor.

Check hier de CROWDFUNDINGACTIE

Update: het is gelukt

Overweldigend. Dankbaar. Wij zijn aan het bijkomen van alles wat er is gebeurd na het plaatsen van de actie. Niet normaal. Veel onzekerheid vooraf, maar de doelstelling is in 1 dag gerealiseerd. Doneren is niet meer nodig. De kosten verbonden aan de medische behandeling zijn gefund. Ook nog een reserve voor medische situaties die wij nu nog niet kunnen overzien. Wat geeft dat een rust. Maar vooral ook alle warme berichten die wij hebben gekregen. Van jong naar oud. Van bekenden en onbekenden. En het gaat maar door. Dat geeft zo veel positieve energie. 

Naast genieten van elkaar en het leven, gaat de focus volledig naar het behandeltraject. Dat zal gaan met vallen & opstaan. Maar ik ga door. Mede dankzij jullie. 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *