sunset-984546_1920

Update augustus 2022

“En toen liep alles anders”
Vrijdag 3 juni. De operatie staat gepland. Na open gemaakt te zijn, helaas de conclusie dat de dunne darm voor dit moment te zeer is aangetast. Om helemaal schoon te worden, blijft er te weinig darm over. Zeker in combinatie met het verwijderen van een groot deel van de maag en eventueel een nier. Het risico op complicaties is te groot. Kortom, na inspectie weer dichtgemaakt. Dat is zacht gezegd een fikse domper. Laten bezinken, herstellen van de toch zware ingreep, een week of 2 in juni & juli in het ziekenhuis, het een plek geven in je hoofd en dan nieuwe plannen maken samen met je dierbaren en artsen. Samen. Het is onwerkelijk. Ik voel mij 2 maanden na de ingreep best weer ok. Echt beter dan een jaar geleden. Inmiddels zijn er geen ‘geheimen’ meer over wat er zich in mijn lijf afspeelt. De onzekerheid is erg groot, maar er is een kuur die momenteel zijn werk doet. Maar nog geen wonder. En toch is het wonderlijk. Dat is de houvast. Het geeft op de een of andere manier hoop. En die roze bril houden wij op! Inmiddels ben ik weer gestart met de behandeling. Om de 2 weken 3 dagen aan het infuus. Chemo en immuun. Dat is zwaar, maar geen onbekend terrein meer. In september start in overleg met de artsen ook een zogenaamde PIPAC behandeling in Gent. In Nederland is het nog in onderzoek en daarmee in de reguliere zorg niet toegestaan, maar in België wel. In eerste instantie 3 operaties met een tussenpoos van 6 weken, waarbij de chemo rechtstreeks op de tumoren wordt beneveld. Dan kijken wat dat heeft opgeleverd. De knop is weer om. Er is een plan. Dat geeft wat rust. Vooruitkijken. Op goede momenten genieten. Op slechte momenten een traan. Discipline en een focus op de behandelingen. Wederom stap voor stap. Een nieuwe fase. Onbekend terrein #unchartedterritory

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *