KWI-2020-nominaties

DE SMAAKSPECIALIST GENOMINEERD VOOR PRESTIGIEUZE KONING WILLEM I PRIJS 2020

In het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch zijn de nominaties van de felbegeerde Koning Willem I Prijs 2020 in de categorie MKB op feestelijke wijze bekend gemaakt. De Koning Willem I prijs is een landelijke onafhankelijke prijs gesteund door het koninklijk huis en staat bekend als de Oscar onder de ondernemersprijzen. Jacco Vonhof, voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland, maakte de 12 genomineerde ondernemingen bekend. De Smaakspecialist is een van de trotse winnaars.

De 12 vooraanstaande MKB bedrijven, die 4 Nederlandse regio’s representeren, onderscheiden zich volgens de vakjury op het gebied van sterke ondernemerschap, daadkracht, innovatie, duurzaamheid, vitaliteit en maatschappelijke betrokkenheid. Met haar nominatie plaatst de Smaakspecialist zichzelf in de top 3 van meest vooraanstaande MKB bedrijven in de regio Zuid Nederland. Maarten de Leng, directeur Marketing & Sustainability bij de Smaakspecialist: “Om als bedrijf in de top van Nederlandse MKB ondernemingen thuis te horen voelt als enorme waardering voor de rol die wij in foodretail spelen. We zijn er trots op dat de Smaakspecialist door de vakkundige jury is aangedragen als potentiële winnaar van zo’n vooraanstaande prijs.”

Sterk ondernemerschap met impact
De vakjury prees de Smaakspecialist in het bijzonder voor haar sterke positie in de internationale retailmarkt, waar veelal grote multinationals de dienst uitmaken. Om als MKB bedrijf in zo’n lastige markt met succes te opereren, getuigd van sterk ondernemerschap, lef en daadkracht. Daarnaast onderscheidt de Smaakspecialist zich door het hand in hand laten gaan van business en impact met verschillende impactprogramma’s. Vooral het lesprogramma dat vanuit stichting KidsProef duizenden kinderen al op jonge leeftijd bewust maakt van verantwoorde voeding werd als kracht uitgelicht.

Koning Willem I Prijs

De Koning Willem I Prijs voor het MKB is de belangrijkste prijs in Nederland voor MKB ondernemingen met een aantal werknemers t/m 250. Het vormt de ultieme bekroning op goed ondernemerschap. Sinds 2008 kent de Koning Willem I Stichting, waarvan koningin Máxima het erevoorzitterschap bekleedt, de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB toe aan gerenommeerde bedrijven die de motor vormen van onze economie.

Romy Blankenspoor, directeur van de Koning Willem I Prijs, is verrast door de hoge kwaliteit van de genomineerde ondernemingen: “Deze 12 genomineerde bedrijven zijn een afspiegeling van de economische kracht en vitaliteit van het midden- en kleinbedrijf in Nederland”.

De uiteindelijke winnaar van de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB wordt in het najaar van 2020 bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Kijk voor meer informatie op www.kw1prijs.nl

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *